3 toimivaa vinkkiä- Miten käytän palashampoota?
Kirjoittanut Hanna SaviojaPalashampoon käyttö on helppoa ja palamuoto on myös kätevä reissussa. Näillä ohjeilla saat kaiken irti omasta palastasi.
1. Harjaa hyvin ja käytä runsaasti vettä
Kampaa ensin hiukset kauttaaltaan ja selvitä mahdolliset takut. Kastele hiukset lämpimällä vedellä ja kastele shampoopala. Käytä runsaasti vettä käsissä ja hiuksissa, jotta saat palan helposti vaahtoamaan. Voit vaahdottaa palan ensin käsissä ja hieroa vaahdon hiuksiin tai voit hieroa palaa suoraan hiuksiin. Pitkiin hiuksiin toimii hyvin palan hierominen ensin hiuspituuksiin ja sitten vaahdotus.
Huuhtele hiukset lopuksi runsaalla lämpimällä vedellä. Suosittelemme tekemään vain yhden vaahdotuksen, mutta jos kaipaat lisäpesua esim. niskan alueelle tai käytät paljon muotoilutuotteita, voi kaksoisvaahdotus olla paikallaan. Yleensä yksi vaahdotus pesee hiukset puhtaiksi ja on myös hellävaraisempaa päänahalle.
2. Mitä hoitoainetta palashampoopesun jälkeen?
Palashampoomme sisältävät D-Panthenolia, joka toimii monella riittävänä hoitoaineena. D-Panthenol on B5-vitamiini joka tuo silkkisyyttä käsiteltävyyttä hiuksille. Jos haluat enemmän käsiteltävyyttä ja kiiltoa hiuksiin, suosittelemme käyttämään luonnonmukaista hapanhuuhdetta. Se myös tasapainottaa hiuspohjan pH:ta, tuo kiiltoa, sileyttä ja käsiteltävyyttä. Omenaviinietikalla on myös tulehduksia ja sieniä tappava vaikutus ja se auttaa ehkäisemään bakteerien ja sienien kasvua päänahassa. Omenaviinietikka on tehokas apu myös hilseilevän, kuivan ja nopeasti rasvoittuvan päänahan hoitoon. Hapanhuuhde on hyvä ja kevyt vaihtoehto tavallisille hoitoaineille tai hiusöljyille, etenkin jos koet niiden latistavan tai tekevän hiuksista raskaat.
Hapanhuuhde ohje:
2dl vettä
2rkl omenaviinietikkaa/omenasiiderietikkaa (myös tavallinen etikka toimii, mutta parhaimman tuloksen saat luomulaatuisella ja pastöroimattomalla, jossa on mukana "mother") Itse käytän tätä.
Halutessasi voit lisätä sekaan muutaman tipan eteeristä öljyä.
Sekoita vesi ja etikka keskenään ja levitä hiuksiin ja päänahkaan. Lyhyille hiuksille riittää puolikas resepti. Pitkiin hiuksiin kannattaa huuhde kaataa pää alaspäin ja antaa nesteen valua kuppiin, jolloin voit toistaa käsittelyn. Anna huuhteen vaikuttaa hetki päänahassa ja hiuksissa. Huuhtele lopuksi hiukset haalealla vedellä. Hapanhuuhteen etikan tuoksu voi olla nenään aika veikeä, mutta se häviää pian hiusten kuivuttua. Voit säädellä hieman hapanhuuhteen sekoitussuhdetta omille hiuksille sopivaksi.
3. Säilytä palashampoo oikein
Palashampoo pehmenee jos se ei pääse kuivumaan ilmavasti. Tällöin se myös kuluu huomattavasti nopeammin ja märät olosuhteen ovat otollisia kasvualustoja myös ei toivotuille epäpuhtauksille ja bakteereille. Hyvä alusta palashampoolle on sellainen, jossa palan alle ei jää kosteutta. Ilmava ja myös turvallinen vaihtoehto palasaippuan alustaksi kylpyhuoneeseen on Luffa saippua-alusta. Luffa on todella ilmava ja palashampoo kuivuu sen päällä ennätysvauhtia, eikä tarraa helposti alustaansa kiinni. Luffa-sienen monimutkainen rihmasto sitoo sisäänsä saippuavalumat ja kylpyhuone pysyy siistinä. Luffa-sienen voi välillä pestä ja jatkaa käyttöä jos siihen on kerääntynyt liiaksi saippuaa.
Luffa saippua-alusta ei myöskään hajoa, tippuessaan laattalattialle ja se on 100% luonnontuote ja täysin biohajoava.
Palamuotoinen shampoo on myös kätevä matkoilla, retkeillessä ja mukana liikuntaharrastuksissa. Kätevä säilytysratkaisu reissuun on sisal saippuapussi, jossa pala matkustaa siististi.
Miksi valita palashampoo?
Palamuotoinen shampoo on loistava vaihtoehto nestemäiselle shampoolle, koska se säästää luontoa ja usein myös kukkaroa. Yksi palashampoo vastaa n. 3-4 kpl 250 ml shampoopulloa. Laskimme, viime vuoden myydyt palasaippuat ja jos olisimme myyneet ne nesteenä muovipulloissa, olisi turhaa muoviroskaa kertynyt 9876 pulloa. Käytämme palasaippuoiden pakkauksessa ohutta valkaisematonta paperipussia. Kolme Cosmeticsin palashampoot tunnistat ilman pakkaustakin muista palasaippuoista, koska ne ovat kaikki kolmion muotoisia!
Palashampoomme ovat saippuapohjaisia ja pääraaka-aine on kotimainen rypsiöljy. Palat ei sisällä sulfaatteja, synteettisiä tensidejä, kuten SLS (Sodium lauryl sulfate) tai SLES (Sodium laureth sulfate.
Teolliseen shampooseen verrattuna palashampoomme on hellävaraisempi ja jättää hiukset kuohkeamman tuntuisiksi, koska se ei pese niin voimakkaasti hiuksia ja päänahkaa. Todella moni on saanut apua oireilevan päänahan hoitoon pelkästään vaihtamalla tavanomaisen nestemäisen shampoon luonnolliseen palashampooseen. Anna hiuksille ja päänahalle aikaa hieman tottua palashampooseen ja huomaat että mm. päänahan talin eritys tasapainottuu ja usein pesuvälit tätä myötä myös pitenevät. Lisää vinkkejä pesuvälien pidentämiseen ja luonnonmukaisiin hiustenhoitoresepteihin löydät myös vanhemmasta postauksesta.
Miten valitsen oikean palashampoon?
Palashampoita on erilaisia ja jokaisen valmistajan reseptit ovat hieman erilaisia. Jos yksi palashampoo on ollut floppi voi toinen toimia. Kolme Cosmeticsin palashampoot on rasvaprofiililtaan kevyitä ja ne soveltuvat siksi hyvin skandinaaviselle ja hienolle hiuksille. Kun pääraaka-aineena on kotimainen rypsiöljy, miettii onko se vain sattumaa, että tämä lähellä kasvanut kasvi on myös täkäläiselle hiustyypille toimiva vaihtoehto. Ohuelle ja hienolle hiukselle sopii harvemmin raskaammat vahamaiset rasvat ja voit, kuten sheavoi, joka saattaa jättää tahmaa ja filmiä hiuksen pintaan. Karheammalle ja kiharalle hiukselle ne saattavat taas toimia loistavasti.
Suurimmat vaikuttajat palashampoon ominaisuuksiin, on käytetyt öljyt ja ylirasvoitus. Nämä ovat myös seikat, jotka erottavat palashampoon tavallisesta palasaippuasta tai kasvosaippuasta. Palashampoossa täytyy olla vähemmän ylirasvoitusta, eli rasvaa, joka ei ole saippuoitunut. Iholle tarkoitettu palasaippua on usein liian rasvainen hiustenpesuun ja tuloksena on hyvin todennäköisesti tahmea hiuspehko viimeistään pesua seuraavana päivänä. Joillakin tämäkin toimii silti hyvin. Hiuslaatuja ja päänahkoja on niin erilaisia ja testaamalla löydät sopivan vaihtoehdon omille hiuksillesi.
Valitse täältä itsellesi sopiva palashampoo:
Onko sinulla mielessä jotain muita kysymyksiä liittyen palashampoiden käyttöön tai valmistukseen? Kommentoi ja vastaan mielelläni!
Toxfree terveisin, Hanna
← Vanhempi postaus Uudempi postaus →
0 kommentit